Kedves Olvasóm!



Bizonyára észreveszed, hogy az ételek egy - két hozzávalót illetőleg kissé reformosra sikeredtek. Sajnos, igen... ez szándékos. Lehetőség szerint mennél kevesebb szénhidrát és zsírtartalmú hozzávalót használok, mindemellett amennyire csak tudom, ígérem, hogy megőrzőm az itáliai konyha jellegzetességeit!

Teszem mindezt azért, mivel sajnos az olasz konyha (Isten áldotta) jellegéből adódóan a csábítást időnként egy - két (három, négy,...) plusz kiló is követi, így szenvedélyemnek csak úgy tudok jóérzéssel hódolni ha nem érzem, pláne nem látom ennek "eredményét" magamon. Megértésed hálásan köszönöm!

Baráti üdvözlettel,
Caprice

2009. augusztus 21.

Tsatsiki mozzarellával

Finom, friss, és nagyon egészséges: a jó kis hűs tsatsiki. Néhány friss hozzávaló és 20 perc kell hozzá csupán.

30-40 dkg uborkát megmosok, lereszelem nagy lyukú reszelőn, enyhén besózom, fokhagymázom, majd hűvös helyen állni hagyom.
Az öntethez 3 doboz joghurtot használok, citromlevet, friss kaprot, sót, esetleg egy tsatsiki port. Az uborkát kinyomkodom és hozzákeverem az öntethez. Póréhagymával és mozzarellával teszem izgalmasabbá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése