Kedves Olvasóm!



Bizonyára észreveszed, hogy az ételek egy - két hozzávalót illetőleg kissé reformosra sikeredtek. Sajnos, igen... ez szándékos. Lehetőség szerint mennél kevesebb szénhidrát és zsírtartalmú hozzávalót használok, mindemellett amennyire csak tudom, ígérem, hogy megőrzőm az itáliai konyha jellegzetességeit!

Teszem mindezt azért, mivel sajnos az olasz konyha (Isten áldotta) jellegéből adódóan a csábítást időnként egy - két (három, négy,...) plusz kiló is követi, így szenvedélyemnek csak úgy tudok jóérzéssel hódolni ha nem érzem, pláne nem látom ennek "eredményét" magamon. Megértésed hálásan köszönöm!

Baráti üdvözlettel,
Caprice

2009. június 3.

Mediterrán zöldséges tészta

Bevásárlólista:
Cukkini (1)
Spárga (néhány szál)
Zöld paprika (1)
Paradicsom (3)
Tészta
Bazsalikom
Oregano
Petrezselyem
Olívaolaj

Olívaolajon a (paradicsom kivételével) megpárolom a zöldségeket, melyeket közepes kockákra vágtam, a spárgát úgy 2 cm- re. Belekerülnek a fűszerek- lehetőség szerint frissen! Manapság már bárhol lehet venni kisebb- nagyobb cserepes fűszernövényeket, ültesd ki a kertbe, vagy balkonládában tedd ki az ablakba. Meglátod, örömöd leled majd benne, hogy frissen szüretelheted le az illatos leveleket. A kertészkedés pedig csodás közérzetet biztosít! :)
A zöldségeket ne párold túl, a spárga még ropogjon, úgy az igazi! A tésztát kifőzés után löttyintsd le olívával, szedd rá a párolt zöldségeket a tetejére pedig szórj friss paradicsomot és parmezánt!



Buon appetito!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése