Kedves Olvasóm!



Bizonyára észreveszed, hogy az ételek egy - két hozzávalót illetőleg kissé reformosra sikeredtek. Sajnos, igen... ez szándékos. Lehetőség szerint mennél kevesebb szénhidrát és zsírtartalmú hozzávalót használok, mindemellett amennyire csak tudom, ígérem, hogy megőrzőm az itáliai konyha jellegzetességeit!

Teszem mindezt azért, mivel sajnos az olasz konyha (Isten áldotta) jellegéből adódóan a csábítást időnként egy - két (három, négy,...) plusz kiló is követi, így szenvedélyemnek csak úgy tudok jóérzéssel hódolni ha nem érzem, pláne nem látom ennek "eredményét" magamon. Megértésed hálásan köszönöm!

Baráti üdvözlettel,
Caprice

2009. június 10.

Uzsonna a napsütésben

Az alábbi könnyű és vidám uzsonna elkészítése a világ legegyszerűbb dolga, ezért inkább kedves gasztrotársam, nem is annak elkészítésére, hanem egy pár vele kapcsolatos tippre térnék ki.


Éles kés: a paradicsomokat és főleg a mozzarellát éles késsel szeleteld fel, különben a mozzarella széle rojtos és megviselt lesz. Semmikép se használj recés szélű kést, mert azzal csak megcincálod a sajtot, és szegény úgy fog kinézni, hogy magad is megsajnálod.

Frissen tálald: Ez most nem csak a zöldségeknél használatos általános jó tanács,viszont egészen egyszerű oka van. A mozzarella levet enged, ezért ha elkészült az uzsonna és nem tálalod egyből, a tányér alján hamarosan fehér tejszerű lé fog tocsogni. Ezt próbáld meg elkerülni, mert az nem olyan guszta.

Olajozás: A bazsalikom leveleit kend át olívaolajjal, attól szép fényes és nagyon gusztusos lesz.

Szóval, miután már egy pár hasznos tipp birtokában vagy, vágd fel a mozzarellákat vékony szeletekre, majd tegyél így a paradicsomokkal is. Szép érettet (tűz piros paradicsomokat) használj, így lesz igazán vad és kívánatos az étel. Egymást felváltva tegyél egy szelet sajtot és egy szelet paradicsomot, legalulra és legfelülre is paradicsom kerüljön. Közben, minden egyes szelet mozzarellát jól sózz meg, mert a mozzarella ízét a só hozza ki leginkább, neki szüksége van a sóra! :) Díszítésnek metélőhagymát használtam, majd az egészet leöntöttem olívaolajjal. Hétvégi sütögetésnél, baráti összejöveteleken előételnek is tálalhatod!

Buon appetito! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése