Kedves Olvasóm!



Bizonyára észreveszed, hogy az ételek egy - két hozzávalót illetőleg kissé reformosra sikeredtek. Sajnos, igen... ez szándékos. Lehetőség szerint mennél kevesebb szénhidrát és zsírtartalmú hozzávalót használok, mindemellett amennyire csak tudom, ígérem, hogy megőrzőm az itáliai konyha jellegzetességeit!

Teszem mindezt azért, mivel sajnos az olasz konyha (Isten áldotta) jellegéből adódóan a csábítást időnként egy - két (három, négy,...) plusz kiló is követi, így szenvedélyemnek csak úgy tudok jóérzéssel hódolni ha nem érzem, pláne nem látom ennek "eredményét" magamon. Megértésed hálásan köszönöm!

Baráti üdvözlettel,
Caprice

2009. június 18.

Friss zöldséges csirkemell sült zöldségekkel

3 db cukkini
3-4 db paprika, mindenféle színűek
csirkemell
zsálya
kakukkfű
olívaolaj

Előkészületek gyanánt a csirkemelleket fokhagymás, sós olívaolajban pácolom egy ideig, majd FRISS zsályaleveleket és kakukkfűvet keverek a páchoz. A fűszereket illetőleg használhatsz még pl. oregánó és bazsalikom párosítást is: akkor zamatos, olaszos íze lesz, mellesleg pedig nagyszerűen mutatnak a friss fűszerlevelek a húson.
A sütőt előmelegítem és a sok finom színes paprikát és cukkinit felvagdosva, olívaolajjal és sóval meghintve beleteszem a sütőbe. Így sütöm őket egészen addig, amíg meg nem pirulnak a zöldségek, de időnként forgasd meg őket az olajban, nehogy száradt darabkákat kelljen tálalnod!:) Tálald egy kis kecskesajttal vagy fetával!
Isteni finomság!

2 megjegyzés:

  1. Szia Caprice,
    gratulálok a bloghoz,a receptekhez és a fotókhoz is...hétvégén biztosan kipróbálok néhányat közülük. Várom a továbbiakat is :))
    (esetleg lehet kérni valami padlizsánosat? )

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsófi!

    Egy kis joghurtos padlizsán? :)

    VálaszTörlés