Kedves Olvasóm!



Bizonyára észreveszed, hogy az ételek egy - két hozzávalót illetőleg kissé reformosra sikeredtek. Sajnos, igen... ez szándékos. Lehetőség szerint mennél kevesebb szénhidrát és zsírtartalmú hozzávalót használok, mindemellett amennyire csak tudom, ígérem, hogy megőrzőm az itáliai konyha jellegzetességeit!

Teszem mindezt azért, mivel sajnos az olasz konyha (Isten áldotta) jellegéből adódóan a csábítást időnként egy - két (három, négy,...) plusz kiló is követi, így szenvedélyemnek csak úgy tudok jóérzéssel hódolni ha nem érzem, pláne nem látom ennek "eredményét" magamon. Megértésed hálásan köszönöm!

Baráti üdvözlettel,
Caprice

2009. augusztus 4.

Joghurtos padlizsán

A világ legegyszerűbb étele. Finom, könnyű, és kiválóan illik húsokhoz köretnek, előételnek, vagy egyszerűen csak egy laza vacsorának.

3 db padlizsánt vágj 2 cm- s kockákra. Terítsd tepsibe, önts rá egy kis olívaolajat, sózd, borsozd. Majd addig süsd, amíg meg nem fonnyad de nem szárad! Ha szárad, akkor öntsd még alá olívát!

Míg sül, készíts 3 doboz joghurtból fél citrom levélből, sóból, borsból mártást. Fokhagymát a hagyományos török recept szerint nem szoktak tenni bele, de ha neked úgy jobban ízlik..., tedd ami jó esik!:) A megsült padlizsánokat beleforgatjuk a szószba és bedobjuk a hűtőbe. Az igazság az az, hogy minnél többet áll a hűtőben (persze nem napokat!) annál finomabb, de minimum várd meg, amíg lehűl. Ha nem sietős, hagyd benn egy éjszakán át és másnap tálald!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése