Kedves Olvasóm!



Bizonyára észreveszed, hogy az ételek egy - két hozzávalót illetőleg kissé reformosra sikeredtek. Sajnos, igen... ez szándékos. Lehetőség szerint mennél kevesebb szénhidrát és zsírtartalmú hozzávalót használok, mindemellett amennyire csak tudom, ígérem, hogy megőrzőm az itáliai konyha jellegzetességeit!

Teszem mindezt azért, mivel sajnos az olasz konyha (Isten áldotta) jellegéből adódóan a csábítást időnként egy - két (három, négy,...) plusz kiló is követi, így szenvedélyemnek csak úgy tudok jóérzéssel hódolni ha nem érzem, pláne nem látom ennek "eredményét" magamon. Megértésed hálásan köszönöm!

Baráti üdvözlettel,
Caprice

2009. augusztus 4.

Csirkemell zöld fűszerekkel

A következő friss csirkemell variációhoz nem lesz másra szükséged, csak fűszerekre, sok- sok zöld fűszerre! Amiket most én használtam azok az alábbiak:

Bazsalikom,
Zsálya,
Metélőhagyma,
és egy kis petrezselyem,

de bátran készítheted akár: kakukkfűvel, oregánóval, fokhagymásan is. Olívaolajon megfuttatod a zöld fűszereket, és egy kis pritamin, vagy mai (divatos)szóval a kaliforniai paprikát. :) Majd a közepesre vágott csirkemelleket megpirítod rajta. Én dobtam még bele egy jó pár olívabogyót is. A hús mindegyik oldalát süsd pirosra. Kb. 10 perc és kész! Barna rizzsel vagy friss mozzarellás salátával tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése