Kedves Olvasóm!



Bizonyára észreveszed, hogy az ételek egy - két hozzávalót illetőleg kissé reformosra sikeredtek. Sajnos, igen... ez szándékos. Lehetőség szerint mennél kevesebb szénhidrát és zsírtartalmú hozzávalót használok, mindemellett amennyire csak tudom, ígérem, hogy megőrzőm az itáliai konyha jellegzetességeit!

Teszem mindezt azért, mivel sajnos az olasz konyha (Isten áldotta) jellegéből adódóan a csábítást időnként egy - két (három, négy,...) plusz kiló is követi, így szenvedélyemnek csak úgy tudok jóérzéssel hódolni ha nem érzem, pláne nem látom ennek "eredményét" magamon. Megértésed hálásan köszönöm!

Baráti üdvözlettel,
Caprice

2009. augusztus 5.

Kapros tejfölös borsóleves

Igazi nyári csemege! Hűs, kissé savanykás, és roppant finom, jah, és igen kalóriaszegény! :)
Olívaolajon párold meg a borsót, és tegyél hozzá egy fél ek. cukrot is, ha kész mehet bele egy kis pirospaprika. Kockázd fel a répát a zöldséget, és egyéb, kívánság szerinti zöldséget. Én tettem még bele zsenge karalábét és nagy darabra szelt hagymát is. Öntsd fel vízzel majd főzd együtt ropogósra őket. A végén ízesítsd:

Kaporral, egy fél citrom levével és egy csipet tárkonnyal- az nagyon jól passzol a ragus, tejfölös levesekhez. Főzhetsz bele egy pár debrecenit is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése